מכונות אריזה למרכזים לוגיסטיים

תחום הלוגיסטיקה בעידן הנוכחי ממשיך להתפתח כמענה 'להתמקצעות השוק'.

מרכזים לוגיסטיים (מרלו"ג) צצים יותר ויותר, בעיקר בפריפריה, בין אם זה חלק מתהליכים פנימיים של חברות שנותנות יותר משאבים לנושא ובין אם אלה חברות שמתמחות בתחום ונותנות שירותי לוגיסטיקה שונים. המרכזים הללו, שברובם נעשה (גם או רק) שימוש בבנייה קלה והם מוקמים בתהליכי בנייה מהירים יחסית. הם גם עולים לגבהים על מנת לנצל טוב יותר את שטח הרצפה המתייקר. במרבית המרלו"גים קיימת תנועת סחורות גדולה – מחד, כניסת סחורה ומאידך ליקוט והוצאה או הוצאת משטחים שלמים.

אחד המאפיינים הבולטים של מרכזים אלו, שאין בהם כלל מכונות, למעט מלגזות שונות ומכונות עטיפה. בהתאמה, אין צורך להחזיק צוות-אחזקה כפי שמתבקש במפעלי ייצור וכדומה.

דוגמא: סחורה/משטחים שעולים לגובה בקומת מדפים שמינית! או מובלים ללקוח שנמצא בצפון/דרום יהיו צריכים להיארז חזק ובטוח יותר מאשר משטח נמוך וקל שנוסע קרוב. זאת אמנם רק דוגמא, אבל החיסכון שניתן להסיג מתוך בידול מרכיבי המשלוחים, הוא גדול ומאוד כדאי.

המסקנה שעולה, שמרכזים לוגיסטיים צריכים מכונות אמינות, עם רמת תקלות נמוכה, ותכונות-תפעוליות שמתאימות לצוותים המתחלפים תדיר וכמובן שהכל נעשה בסביבה שעל פי רוב, קצב העבודה בה גבוה. קצב עבודה גבוה קשור גם לתקלות שבר שעובדים מבצעים במכונות.

בשורה התחתונה – במרכזים לוגיסטיים דרושות מכונות עטיפה Heavy Duty עם מערכת החיסכון האופטימלית שניתן לקבל. באופן הזה יתקבל חיסכון משמעותי לעומת כל פתרון אחר.

ישנם חברות לוגיסטיקה שנותנות גם שירותי אריזה חוזרים לטובת "גיור", בירקוד וכדומה.. ואז הפצה.

אלו תהליכי עבודה שדורשים ידיים רבות ובהתאם לכך, עלות העבודה כולה מתייקרת. בעזרת המיכון שאנו מיצרים ומייבאים, נחסכות ידיים רבות וגם העבודה נעשית קלה יותר לעובד עצמו.

במפעל בפאקו, המכונות עוברות התאמה (מכנית ואו גם חשמלית) לצורך ולאופי העבודה כאן בארץ. התייעלות משמעותית מגיעה דרך פתרונות מתאימים.

מכונות אריזה למרכזי לוגיסטיקה

 

סגירת נגישות